Van der Plas & Zoon

Aannemer grondwerken, afbraakwerken
en loonwerken in land- en tuinbouw

Van der Plas & Zoon levert snel en efficiënt werk

Afbraakwerken regio Lebbeke

Afbraakwerken

Van der Plas & Zoon is uw partner voor het afbreken van huizen. Wij kunnen ze ook zorgvuldig strippen als voorbereiding voor renovatie. Dan verwijderen we alle voorzieningen tot enkel de ruwbouw overblijft. Ook een gedeeltelijke sloop, bv. van een bijbouw of een tuinmuur, voeren we met zorg en nauwkeurigheid uit.

Wij gaan steeds grondig en veilig te werk. Ook beschikken wij over al het nodige materiaal zoals sorteergrijpers, schiethamers, doorslijpers, kniptangen voor betonconstructies, zeefbakken,… U kan rekenen op snel en efficiënt werk.

Wij kunnen u ook helpen met alle grondwerken en voeren loonwerken uit in land- en tuinbouw.

Afbraakwerken beginnen steeds met een grondige voorbereiding. Van der Plas & zoon helpt u met het leegmaken van de woning. Daarbij verwijderen we eerst de ramen, deuren, vloerbekleding, keuken, badkamer, valse plafonds,...

Indien nodig verwijderen we ook asbest op een veilige manier.

Zijn er aanpalende woningen? Dan bekijken we of ze met elkaar verbonden zijn. In dat geval maken we ze handmatig los.

Vervolgens gaan we over tot de afbraak van de ruwbouw. Wij gaan steeds tot in de puntjes te werk. Niet alleen het huis wordt afgebroken, maar ook de funderingen, kelders, putten, en leidingen.

Bovendien doorzoeken wij de grond met een zeefbak om zoveel mogelijk stenen en ander afval te verwijderen. Het afval wordt nadien afgevoerd naar erkende verwerkende bedrijven.

Let op:
Meestal is een sloopvergunning nodig.
Voor aanpalende gebouwen kan ook een plaatsbeschrijving verplicht zijn.

Van der Plas & zoon maakt uw woning klaar voor renovatie. Dat wil zeggen dat wij de woning in kwestie strippen. We verwijderen alle installaties en voorzieningen tot de ruwbouw. Maar we gaan zorgvuldig te werk en beschermen wat moet behouden blijven.

We bekijken samen met u wat er moet bewaard blijven. We volgen hierbij strikt het plan van de architect.

Van der Plas & zoon stript meestal handmatig uw woning. We doen dit met kleine machines en handgereedschap. Uiteraard hebben wij ons eigen materiaal.

Wij verwijderen onder andere:

  • Vloerbekleding en vloeren
  • Behangpapier
  • Pleisterwerk en plafonds
  • Keuken en badkamer
  • Radiatoren en leidingen
  • Elektriciteitsleidingen
  • Deuren en ramen

 

Ook het strippen van andere gebouwen zoals industriepanden, winkels of openbare plaatsen, neemt Van der Plas & zoon graag voor zijn rekening.

Het strippen van woningen zorgt heel wat puin en afval. Van der Plas & zoon voert dit voor u af naar erkende verwerkende bedrijven.

U kan er natuurlijk ook zelf over beschikken indien u een eigen oplossing heeft.